Is een wasstraat slecht voor je auto?

Een mooie auto wil iedereen, maar een schone auto is ook belangrijk. Ben jij nou bang dat het slecht is voor je auto om door de wasstraat te rijden? Ga dan naar de carwash omgeving Raamsdonksveer, hier gebruiken ze de juiste borstels en hoeveelheid water. Na de wasserette glimt de auto weer helemaal.

Waarom gaan wij naar een wasstraat?

De belangrijkste reden dat wij naar een wasstraat gaan, is om de viezigheid te verwijderen  en voor het onderhoud. Door regelmatig je auto te wassen, gaat het vuil eraf. Viezigheid kan namelijk leiden tot schade aan de auto. Het wassen zorgt dus voor een langere levensduur. Daarnaast is het ook goed om de auto regelmatig te wassen, zodat al het vuil voor de mogelijke camera’s en sensoren verwijdert worden.

Is het wassen slecht voor je auto?

De meeste ouderwetse wasstraten zorgen voor krassen op je lak. Veel mensen denken dat dit alleen door de borstels komt, maar het is eigenlijk een combinatie van factoren. Het hangt af wat voor water en wasmiddel de wasstraat gebruikt. Gebruikt de wasstraat agressief wasmiddel die de lak zwak maakt, dan kunnen de grove borstels heel snel krassen veroorzaken. Borstels die vuil vasthouden, geven jouw auto ook krassen. Dat kan komen door zandkorrels die in de borstels zitten. Gebruikt de wasstraat te weinig water, dan kan dit ook krassen veroorzaken. Kortom, doe dus van tevoren eerst onderzoek naar de wasstraat.

Waarom het dure programma meestal niet nodig is?

Bij het kiezen van het dure programma, wordt de onderkant van jouw auto ook schoongemaakt. De dure programma’s zijn ook niet beter dan de goedkopere beurt. Het schoonmaken van de bodem van jouw auto kan soms voor problemen zorgen. Tijdens het reinigen kan het vocht naar binnen dringen, via de opening in de bodemplaat. Dit gebeurt vooral bij wat oudere auto’s. De bodemreiniging van een oude auto kan dus schadelijk zijn. In het geval van een oude auto met corrosieverschijnselen in de bodemplaat, bevelen we een bodemreiniger niet aan, in alle andere gevallen wel. Door de bodem goed te reinigen, wordt alles mooi schoongespoelt en zal de onderkant van de auto minder snel roesten. Het blijkt dat het goedkoopste wasprogramma ruim voldoende is wanneer je de auto iedere vier tot zes weken wast. Het wordt dus wel aangeraden om eens in de zoveel tijd het duurdere programma te kiezen. Bij het duurdere programma worden de velgen net zoals de bodem van de auto ook schoongemaakt.