Hoe onderhoud je een printer?

Om ervoor te zorgen dat je printer zo lang mogelijk meegaat, is onderhoud erg belangrijk. Dit geldt zowel voor gloednieuwe printers als voor een refurbished printer van HP, Xerox, Kyocera, Lexmark, Canon of een ander topmerk. Regelmatig onderhoud aan je printer voorkomt problemen bij het afdrukken of zelfs het uitvallen van je printer. Wil je de levensduur van je printer verlengen? Voer dan minimaal eens in de twee jaar een grondige printer onderhoudsbeurt uit.

Printer schoonmaken

Eén van de grootste bedreigingen voor de werking van je printer is stof. Binnenin het apparaat werken allerlei kleine onderdelen samen om de mooiste afdrukken te maken. Komt er stof in de printer? Dan kunnen er allerlei hinderlijke storingen optreden. Een ander veel voorkomend probleem is ophoping van minuscule stukjes papier en inkt. Wissel je van toner of kies je voor een andere soort inktcartridge? Dan kan er een verstopping ontstaan. Hierdoor worden je afdrukken een stuk minder scherp en ook kunnen er vlekken op je prints komen. Door het inschakelen van de speciale reinigingsmodus kun je veel van dit soort printer problemen oplossen. Daarnaast is het ook belangrijk om je printer zowel aan de binnenkant als de buitenkant stofvrij te maken. Aan de buitenkant gaat dit heel eenvoudig met een zachte doek. Bij de meeste printers kun je onderdelen als de printkop schoonmaken met behulp van een vochtig wattenstaafje. Let er uiteraard wel op dat er geen water in het apparaat terechtkomt. Het is niet verstandig om alcohol te gebruiken voor het reinigen van je printer.

Professioneel printeronderhoud

Natuurlijk kun je ook een specialist inhuren voor het volledig nakijken van je printer. Hij zorgt ervoor dat je printer goed wordt schoongemaakt, waar nodig gerepareerd wordt en dat er preventief printer onderhoud plaatsvindt. Uiteraard heeft hij hierbij veel aandacht voor zowel de binnenkant als de buitenkant van het apparaat. Denk bijvoorbeeld aan het stofvrij maken en reinigen van de sensoren en bewegende onderdelen. Verder kan hij ook de firmware updaten, zodat je printer zelfs bij de modernste computers en tablets helemaal naar behoren werkt. Wil je ook je nieuwe of refurbished printer van HP laten onderhouden? Neem dan direct contact op met je lokale specialist.