City-bikes ervaringen, reviews en beoordelingen

City Bikes en Omafietsen

Ziet u ze ook regelmatig fietsen? Omafietsen, ze zijn er in veel verschillende uitvoeringen, maar toch ziet u het direct: een Omafiets. Ze worden ook wel opoefietsen genoemd.
Veel meisjes fietsen op zo’n fiets, maar ze zijn ook erg geschikt voor dames.

 

City Bikes-opkomst van de omafiets

 

Geschiedenis van omafietsen

Vanaf de jaren 70 van de 20e eeuw is de benaming omafiets in gebruik gekomen.
De fiets komt van oorsprong uit Engeland en is rond die tijd door Nederlandse fabrikanten geïntroduceerd in ons land. Later zijn er wel een aantal typisch Nederlandse bijzaken bijgekomen. Tot begin jaren 1950 was ieder damesfiets een omafiets. Toen er ook andere modellen damesfietsen verschenen kreeg de omafiets een oubollig imago. Na 1980 begon de fiets echter weer ongekend populair te worden. En terwijl andere damesfietsen een enorme ontwikkeling hebben doorgemaakt op bijvoorbeeld technisch gebied, is de omafiets ook wat dat betreft, vrijwel hetzelfde gebleven.

 

Wat is nou kenmerkend aan omafietsen?

De omafiets (bijvoorbeeld een omafiets 28 inch) kan ook gezien worden als een zwarte toerfiets. Typisch een de deze fietsen zijn de grote wielen, een kettingkast van lakdoek en ondoorzichtige jasbeschermers. Over het algemeen heeft de fiets meestal een terugtraprem en geen versnellingsmechaniek. De fiets heeft vaak geen gewone standaard, maar een klapstandaard bij het achterwiel. Lekker ouderwets!
Kenmerkend is verder het frame met een rechte onderbuis en een enkelvoudig omgebogen bovenbuis die ongeveer in het midden met een soort buisje met elkaar verbonden zijn. Dit bochtje noemen ze wel eens een damesbocht. De instap van de fiets is hierdoor extra laag. En u zit vrij rechtop als u op zo’n fiets rijdt.

 

Het klassieke model van de omafiets is eigenlijk bijna altijd zwart. Dit kan voor sommige mensen de fiets een stoer en extra nostalgisch uiterlijk. Het is dan net zo’n soort fiets als waarmee uw grootmoeder zelf leerde fietsen.
Uiteraard zijn de fietsen ook in allerlei andere kleuren te koop.

Bij city-bikes heeft u een enorme keus uit omafietsen voor dames. Ze zijn hier te koop onder andere in de volgende merken : Altec, Spirit, Vogue en Basil.

De omafietsen zijn hier in verschillende kleuren te koop.
De goedkoopste fiets is al verkrijgbaar voor €149,-. Er zijn ook duurdere modellen van zo’n €350,-.

De fietsen worden gratis thuisbezorgd.

 

Lees hier meer blogs leze over het onderwerp: Motorvoertuigen en tweewielers

 

Meer informatie: Bekijk gerust deze mooie uitlegvideo