5 verschillende manieren om de industriële huisstijl in je woning te verwerken

Als je houdt van de industriële woonstijl, dan wil je dit ook in elke kamer en in elk hoekje van de kamer laten uitstralen. Maar hoe richt je een industrieel interieur in. In een echt industrieel pand is de toon al gezet door het gebouw zelf. Maar ook in een klein stadsappartement of in een landhuis kun je perfect een industriële stijl creëren. Wij geven jou hier 5 tips om deze toch wel bijzondere look aan je interieur te geven. Laat je inspireren door dit artikel!

1. Zorg voor een ruwe uitstraling

In de industriële stijl gaat het om een robuuste look & feel. Strakke, perfect afgewerkte meubelen zijn niet op hun plaats. In je industriële woning kies je voor stoere meubels waarop gerust sporen van gebruik mogen te zien zijn. In deze stijl worden vaak gekozen voor gerecupereerde meubels of meubels die gemaakt zijn van recuperatiemateriaal. Of geef een bestaand meubel een ruige look. Kies bijvoorbeeld stoere meubelwielen voor je bureau, touwen bij je verlichting of metaal aan je kasten.

2. Ga voor groot

Zolang je voldoende ruimte hebt, kies dan voor grote meubels. Grote kasten, grote tafels, opvallende stoelen en ruime zitbanken geven aan je woning een groot ruimtegevoel. Probeer dit ook in kleine woningen. Je plaatst bijvoorbeeld beter één grote kast dan meerdere kleinere kastjes.

3. Kies natuurlijke materialen

In het industriële tijdperk bestonden er nog geen kunststoffen. Hout, glas, steen en metaal waren de belangrijkste bouwmaterialen. Gebruik deze ook in jouw industriële interieur. Kies bijvoorbeeld meubelwielen voor je bureau in metaal, en dan nog liefst met een roestige uitstraling. Hou gerust die kale bakstenen muur voor wat het is. Bedek geen nutsleidingen, maar laat die dikke stalen buis gewoon door je interieur lopen. Het hoort er allemaal bij.

4. Kies stoere kleuren

Ga voor zwart, wit, grijs en bruin. De laatste tijd zien we ook wel andere kleuren opduiken in de industriële stijl, maar dan wel op een subtiele manier. Je kunt gerust bijvoorbeeld kleuren zoals okergeel, poederroze, vaalblauw of pistache groen in je industriële woning integreren. Het maakt het geheel een beetje minder hard.

5. Let op details

Details zijn belangrijk. Als je ook maar één element in je industriële pand plaatst dat er niet bij past, dan is je hele interieur gewoon verstoord. Wil je meubelwielen voor je bureau? Kies ze dan ook stoer. Ga zeker niet voor objecten in kunststof of in te felle kleuren, ook al vind je ze nog zo mooi.