Een tafellaken voor een mooie eettafel

Een mooi tafellaken is echt iets voor jou als je houdt van gezellig dineren en lang tafelen. Dat kan hartstikke gezellig zijn, maar met een mooi kleed op tafel maak je er ook echt een moment van. De gezelligheid en intimiteit van het samen eten met dierbaren krijgt net wat meer cachet met een goed tafellaken over tafel. Bovendien is je tafel hierdoor gelijk bescherm tegen vlekken van het eten. Vervelende jusdruppels of kringen van wijnglazen wil je niet in je mooie houten tafel laten trekken natuurlijk.

 

tafellaken

 

Welk tafellaken?

Een tafellaken uitkiezen, lijkt niet zo’n uitdagende klus. Maar wanneer je je in de materie verdiept, zul je ontdekken dat het ene tafelkleed zeker het andere niet is. Natuurlijk moet je een kleed kopen dat het juiste formaat heeft. Niets zo vervelend als randjes, omdat het kleed nét te klein is. Veel mensen kopen een kleed dat net niet helemaal past, maar ze slaan het dubbel, omdat ze toch altijd met z’n tweeën eten. Zijn er dan een keer gasten, blijkt het tafelkleed opeens te klein. Zonde! Investeer liever één keer in een tafellaken dat precies de maat heeft die bij jouw tafel past. En als je een écht chique sfeer wilt, dan kies je voor een rond tafelkleed dat zo groot is dat het tot de grond komt. Doordat het ruim over de rand komt, ziet je hele eetkamer er gelijk anders uit.

 

Welke kleur tafellaken?

Als je het juiste formaat hebt gekozen, moet je ook de juiste kleur kiezen. Wit is de meest gekozen kleur, maar het is ook de meest besmettelijke kleur. En waarom zou je eigenlijk zo’n altijd veilige keuze maken? Misschien kun je een middenweg kiezen door gekleurde tafellopers en mooi servies te gebruiken. Maar je kunt ook een stapje verder gaan en een zwart tafellaken kiezen. Dat is een moderne, strakke keuze die laat zien dat jij wel durft. Bovendien krijgt je dinerparty gelijk een heel andere uitstraling. Heb je écht lef, dan kies je een knallende kleur. Zorg dan wel dat het de kleuren van het eten versterkt en dat het past in je interieur.