3 leuke steden in Brabant

In Brabant zijn verrassend veel leuke steden om te bezoeken. Van lekker shoppen en heerlijk eten tot leuke activiteiten en mooie natuurgebieden, Brabant heeft het allemaal. In dit blog zullen we je wat meer vertellen over drie leuke steden die je kan bezoeken in Brabant. Lees vooral verder als je hier benieuwd naar bent. 

1. Roosendaal 

Roozendaal is een populaire Brabantse stad onder toeristen.  Roozendaal is een relatief kleine stad waarin je de meeste afstanden gemakkelijk te voet kan afleggen. Je kan in Roosendaal lekker shoppen en interessante musea bezoeken. Lekker eten kan je in Roosendaal ook. Je hebt verschillende leuke optie voor all you can eat in Roosendaal. Ga bijvoorbeeld voor tapas of voor sushi.  Als je met de kinderen op pad bent, vergeet dan ook niet een bezoekje te brengen aan de mooie speeltuin Vrouwenhof. Rondom Roosendaal heb je allerlei mooie natuurgebieden. Zo kan je een weekendje Roosendaal combineren met een mooie wandeling in de natuur. 

2. ’s Hertogenbosch 

’s Hertogenbosch staat bekend om haar gezellige sfeer en haar mooie historische centrum. Je vindt hier de prachtige Sint-Janskathedraal, het museumkwartier, de Binnendieze  en nog veel meer.  ’s Hertogenbosch is niet alleen een historische stad, het is ook een hippe stad. In ’s Hertogenbosch vind je veel hippe tentjes en boetiekjes. Voor originele aankopen is het een goed idee om een bezoekje te brengen aan een van haar vele leuke conceptstores. Doordat er veel jonge mensen en creatieve ondernemers wonen is ’s Hertogenbosch altijd in ontwikkeling.  In deze levendige stad is altijd wel iets te beleven. Vergeet niet een bossche bol te proberen als je een bezoekje brengt aan ’s Hertogenbosch. 

3. Breda 

Ook Breda behoort tot de leukste steden van Brabant. Breda is een prachtige, oude stad met veel bijzondere bezienswaardigheden. Je kan in Breda heerlijk op het terras zitten op de Grote markt, een fijne stadswandeling maken en uiteraard ook goed shoppen. Het is zeker geen straf om een paar dagen in Breda rond te struinen. Ook is het leuk om Breda op de fiets te herkennen. Zo kan je ook bezoekje brengen aan al haar verschillende wijken. Breng ook een bezoekje aan het stadspark en bezoek een aantal van Breda’s interessante musea. In Breda vind je ook vele leuke restaurantjes.